Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ розповів, коли повернеться в Україну

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 18:51

Український бізнесмен Дмитро Фірташ має намір повернутися до України з Австрії, де він перебуває з весни 2014 року, одразу ж після отримання письмового рішення суду, який розглянув запит Мін'юсту США щодо його екстрадиції.

Про це він повідомив у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Справа в тому, що судове засідання тривало 13 годин, і процедура узгодження кінцевого тексту рішення триває досить довго. Я думаю, що на початку листопада мої адвокати отримають рішення суду. Щойно це відбудеться, я поїду додому", – зазначив Фірташ.

Він уточнив, що Земельний суд Відня у кримінальних справах після розгляду справи повернув йому паспорт для виїзду за кордон.

"Паспорт у мене, можу їхати до України хоч сьогодні. Але адвокати наполягають, що спочатку потрібно отримати рішення суду на руки", – пояснив бізнесмен.

Описуючи перші плани після повернення до України, Фірташ повідомив: "Поїду в Київ, потім – до мами".

Як відомо, голова ради групи компаній Group DF, голова Федерації роботодавців України Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов'язання не залишати Австрію.

30 квітня 2015 року цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа до цієї країни.

Бізнесмен після судового процесу щодо його екстрадиції до США заявив журналістам у Відні про наміри повернутися до України. Водночас він не зміг уточнити конкретних термінів повернення, пославшись на процедурні питання.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наприкінці травня повідомив, що МВС направило Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem і розкрадання державного майна України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...