Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко ініціював позбавлення депутата мандата за три прогули

Вівторок, 20 жовтня 2015, 10:56

Президент Петро Порошенко ініціював внесення змін до 81 статті Конституції, які б передбачали позбавлення депутата Ради мандата за три прогули протягом однієї сесії без поважних причин.

Про це йдеться у відповіді президента на відповідну електронну петицію.

З проханням розглянути можливість внесення таких змін до Конституції Порошенко звернувся до голови Конституційної комісії і спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Порошенко нагадав, що наразі Конституція передбачає можливість позбавлення депутата мандата лише за відмову від складання присяги. На його думку, таке покарання має застосовуватися і за інші порушення, зокрема – за безпідставні прогули.

"Необхідно звернути увагу на те, що встановлення відповідальності народних представників за пропуск без поважних причин засідань парламенту є досить поширеним явищем у демократичних державах світу, зокрема, США, Великій Британії, Португалії, Канаді, Бразилії, Індії", – додав він.

Як відомо, Верховна Рада часто не може прийняти необхідні рішення через банальну відсутність значної кількості депутатів у парламентській залі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування