На Херсонщині знову підірвали опори ЛЕП, яка поставляє електрику в Крим

Вівторок, 20 жовтня 2015, 11:37

У ніч на вівторок в районі пункту пропуску Чонгар в Херсонській області було підірвали дві опори стовпа лінії електропередач,  якою електроенергія поставляється в окупований Крим.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст і активіст Айдер Муждабаєв з посиланням на одного з організаторів громадянської блокади Криму Ленура Іслямова.

"Вранці активістами блокади при патрулюванні в районі Чонгара було виявлено, що вночі підірвано дві опори стовпи ЛЕП, на одному з них висять предмети, схожі на міни 82-го калібру", – передав Муждабаєв слова Іслямова.

У зв'язку з цим Іслямов попросив адміністрацію Херсонської області відключити електрику на цій лінії.

Пізніше неназваний заступник голови райадміністрації після відвідин місця вибуху заявив, що вибух влаштували не професійні військові.

В 11.15 в штаб гражданской блокады Крыма на Чонгаре приехал замглавы районной администрации. Привожу его слова:— Я тол...

Posted by Айдер Муждабаев on Tuesday, October 20, 2015

"Підривали явно дилетанти, так міну для підриву стовпів не встановлюють, вибухова хвиля йде в бік. Вважаю, що це провокація, шоу, спрямоване на дискредитацію мирної блокади Криму", – заявив чиновник.

У свою чергу Іслямов додав, що, якщо б підривали присутні на блокаді ветерани АТО, результат був би інший.

"Зараз ситуація небезпечна, дроти гудуть, є нерозірвана вибухівка, лінію потрібно терміново відключати", – підсумував він.

Як відомо, такий вибух на опорі ЛЕП вже відбувався на початку жовтня. Тоді подача електрики в Крим не припинялася.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...