Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі прикордонники підозрюють керівництво у контрабанді металу

Четвер, 22 жовтня 2015, 02:35

У секторі "М" прикордонники Донецького загону звинуватили підполковника в тому, що під його контролем здійснювалося вивезення краденого металу з Павлопільського водосховища біля лінії розмежування.

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі ZIK.

Українські прикордонники відзняли аматорське відео. На кадрах - контрабанда, яка їде з окупованої території, причому - під опікою "рідного" керівництва.

"Виявилося, що ми зупинили заступника начальника Донецького прикордонного загону підполковника Щесняка, який їхав на джипі і супроводжував цю колону. У машинах були порізані труби", - розповів прикордонник "Генерал".

Припинити потік краденого металобрухту військові намагалися ще навесні - Солдат Микола Петренко зупиняв колони вантажівок.

"Я попросив у них пред'явити документи на метал. Вони кудись подзвонили і, буквально, через кілька хвилин під'їхала наша військова машина, з неї вийшов підполковник Щесняк і сказав: "Сержант, не шуми, відпускай машини, нехай їдуть з богом", - розповів Микола.

Журналісти повідомляє, що фура здатна перевезти до 20 тонн металу. Якщо той ішов на металобрухт, то це 3 гривні за кілограм, а значить - 60000 гривень за одну ходку.

При цьому в прес-службі Донецького загону журналістам порадили не поспішати вірити словам тих, хто затримав контрабанду.

"Військовослужбовець щось побачив і виникла у нього підозру. Зупинка дійсно була. Це територія контрольована Україною. Документи на переміщуваний вантаж були, проводиться службове розслідування і стане відомо за фактом причетності або непричетності", - повідомили в прес-службі.

Тим часом міліція Волновахи відкрила провадження за статтею про крадіжку, здійсненої групою осіб. Правоохоронці підтверджують, що вирізався трубопровід Павлопільського водосховища.

Зараз підполковник Щесняк відсторонений від виконання службових обов'язків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: