Луганські лікарі відмовилися приїхати на суд по Савченко

Четвер, 22 жовтня 2015, 13:49

Луганські лікарі відмовилися приїхати в Росію на суд у справі проти народного депутата України Надії Савченко.

Про це стало відомо у четвер, 22 жовтня, під час суду, передає Интерфакс-Юг.

При цьому адвокатів Савченко здивував факт масової відмови свідків від дачі показань безпосередньо в залі суду.

"Викликає здивування той факт, що всі свідки відмовилися від участі в процесі в один і той самий час, а їхні заяви написані однаково, наче під копірку", - сказав в ході процесу адвокат Ілля Новіков.

Суд залишив без задоволення клопотання захисту про повторний виклик лікарів до суду як свідків. Як вважає адвокат Микола Полозов, лікарів не пустили на суд Савченко і зробили це, щоб захист не зміг їм задати питання про кількість поранених та убитих бойовиків.

У суді оголошуються протоколи допиту лікарів луганської лікарні, куди доставили пораненого журналіста Ігоря Корнелюка.

"Смерть І.Корнелюка була зафіксована в 13:45 за місцевим часом 17 червня 2014 в луганській лікарні N7", - оголосив свідчення лікаря лікарні Людмили Бурмістровою представник обвинувачення.

Згідно з її свідченнями, а також, за даними інших лікарів, Корнелюк помер від множинних мінно-вибухових травм з ураженням внутрішніх органів і кровотечею.

Крім того, в ході судового слухання були оголошені показання медперсоналу луганської лікарні N7, який вказав, що останки телеоператора Антона Волошина також були доставлені до цієї медустанови після 13:00 17 червня 2014.

Савченко з липня 2014 знаходиться в Росії під арештом за звинуваченням у пособництві вбивству Корнелюка і Волошина на південному сході України. Термін її взяття під варту продовжений до 16 січня 2016 року.

За російського версією слідства, Надія Савченко 17 червня 2014 перебувала в розташуванні батальйону "Айдар" в районі селища Металіст Слов'яносербського району Луганської області. Там вона, як стверджують російські слідчі, вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці "ЛНР" з розташованими на ньому мирними громадянами, у тому числі трьома росіянами - кореспондентами ВГТРК. В результаті обстрілу двоє з них - Корнелюк і Волошин загинули.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News