Путін – українцям: Ви нам тут Ірак і Лівію влаштуєте!

Четвер, 22 жовтня 2015, 19:52

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що третій президент України Віктор Ющенко прийшов до влади незаконно.

Про це він заявив під час виступу на Міжнародному дискусійному клубі "Валдай" в Сочі.

"Ющенко як прийшов до влади? В результаті третього туру голосування, який не передбачений в Конституції України. Активно це було підтримано західними країнами", - сказав президент Росії.

"Один раз зробили це, а потім ще раз у грубій формі повторили під час державного перевороту в Україні зовсім недавно", - додав Путін.

"І позиція Росії полягає не в тому, що ми боремося з вибором українського народу. Ми приймаємо будь-який вибір. Це дійсно братська для нас країна, братній народ, і я взагалі не роблю різниці між росіянами і українцями, але ми проти такої форми зміни влади. Вона погана взагалі, де б це не було у світі, а на пострадянському просторі неприйнятна абсолютно...", - сказав він.

"Треба прямо сказати, що у багатьох республік колишнього Радянського союзу немає ще традицій державності, не склалася стійка політична система. Треба дуже дбайливо ставитися до того, що є", - заявив Путін.

"Хіба ми були проти роботи з людьми, які навіть в результаті неконституційного третього туру прийшли до влади свого часу - пан Ющенко, Тимошенко? Ми працювали з ними, хоча вони вважалися абсолютно прозахідними політиками. Ми з ними зустрічалися, приймали, приїжджали до Києва. Так, сперечалися, іноді жорстко сперечалися з економічних питань, але співпрацювали", - продовжив він.

"Але як прийняти державні перевороти? Ви нам тут Ірак влаштуєте і Лівію влаштуєте!" - додав президент Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування