Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін назвав "знущанням" те, як Київ виконав "мінські угоди"

Четвер, 22 жовтня 2015, 20:56

Президент Росії Володимир Путін заявив, що українська влада виконала "мінські угоди" формально правильно, але по суті це, на його думку, схоже на знущання.

Про це він заявив під час виступу на Міжнародному дискусійному клубі "Валдай" в Сочі.

"Якщо ми хочемо домогтися довгострокового миру на південному сході України та відтворення територіальної цілісності країни, жодного іншого шляху, крім виконання "Мінських угод", не існує", - сказав Путін, зазначивши, що Німеччина і Франція можуть зіграти роль у цьому процесі.

Він вважає, що лідери цих країн "досить об'єктивно" оцінюють ситуацію навколо конфлікту в Україні, незважаючи на те, що, на думку Путіна, "підтримують київську владу".

"Вони вже розуміють, що проблеми, які там склалися, складаються не лише з двох кольорів - з білого і чорного. Все набагато складніше", - заявив президент РФ.

"Без участі Європи та США врегулювати ситуацію навряд чи вдасться", - сказав він, звинувативши Україну в невиконанні ключових положень "мінських угод" і відзначивши, що в таких умовах безглуздо спонукати Росію і бойовиків до виконання цих домовленостей.

Путін заявив, що чекає від України змін до Конституції, які повинні бути узгоджені з бойовиками.

"Київська влада внесла зміни до Конституції без жодного узгодження з цими республіками невизнаними. Стверджують, що вони погодили з Венеціанською комісією. Добре. Але в "мінських угодах" нічого про Венеціанську комісію не сказано. Там сказано про узгодження з Донбасом. Цього не зроблено", - сказав він.

"Ці зміни повинні бути на постійній основі. Вони зроблені в перехідних положеннях і по суті своїй, на наш погляд, це є тимчасовим заходом", - додав президент РФ.

Крім того, Путін заявив, що в "мінських угодах" сказано, що закон про вибори в так званих "ДНР" і "ЛНР" повинен бути ухвалений Радою, але погоджений з бойовиками, а оскільки цього не було зроблено, вони оголосили про те, що будуть самі проводити вибори.

"В "мінських угодах" прямо написано: протягом 30 діб після підписання цих мінських угод ввести в дію закон про особливий статус управління (на Донбасі)...", - заявив президент РФ.

"Що зробили наші партнери в Києві: вони прийняли постанову Ради і формально виконали "мінські угоди", але одночасно без погодження з Донбасом прийняли ще одну статтю, в якій написали, що цей закон буде діяти, тільки коли вибори (на Донбасі) відбудуться, тобто відклали його введення", - сказав Путін.

"Це просто маніпуляція. І про це прямо своєму українському партнеру і сказав. Як у нас класики марксизму-ленінізму говорили: за формою правильно, а за суттю - знущання", - додав він.

Глава російської держави також заявив, що Україна не ухвалила закон про амністію.

"Посилання на те, що це передбачено законом про особливий статус не діє, бо не діє закон. Посилання на те, що вона буде прописана в законі про майбутні вибори, теж не діє, тому що немає закону", - сказав Путін, відзначивши, що існує низка інших питань щодо реалізації "мінських угод", і "м'ячик (перебуває) на стороні київської влади".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування