Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи ІДІЛ заробляють до $50 млн на місяць - ЗМІ

Субота, 24 жовтня 2015, 04:44

Терористичне угрупування "Ісламська держава" заробляє до $50 млн на місяць на продажу сирої нафти з контрольованих ними родовищ в Іраку і Сирії, частини тієї успішно працюючої індустрії терористів, яку американська дипломатія і авіаудари поки що не змогли зупинити.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на іракську розвідку і посадові особи США.

Продаж нафти - найбільше джерело доходу екстремістів, а також основна причина того, що вони змогли зберегти свою владу на великих територіях Сирії та Іраку.

Маючи фінансові кошти для відновлення інфраструктури і щедрих грошових виплат, які підтримують лояльність бойовиків, ІДІЛ змогло витримати наземні бої і авіаудари коаліції на чолі з США.

Терористичне угрупування навіть змогло отримати обладнання і технічних фахівців з-за кордону, щоб зберегти роботу індустрії.

Згідно з даними іракської розвідки, "Ісламська держава" продає сиру нафту контрабандистам за зниженими цінами, іноді по $35 за барель, в деяких випадках по $10 за барель, але не близько $50 за барель, як на міжнародному ринку. Контрабандисти продають цю нафту посередникам в Туреччині. Нафту незаконно перевозять на танкерах, але боячись авіаударів коаліції, зараз бойовики використовують менші ємності.

Наголошується, що ІДІЛ щодня перевозить посередникам з Сирії до Туреччини близько 30 тис. барелів. В Іраку терористи виробляють приблизно 10-20 тис. барелів на добу.

За інформацією члена парламентського комітету з енергетики Іраку, більша частина сировини іракського виробництва не продається, а вирушає до Сирії на тимчасові заводи, які ІДІЛ збудувало для виробництва паливної продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування