В Грузії розслідують держзаколот через статтю про Саакашвілі

Субота, 24 жовтня 2015, 17:40

Служба державної безпеки Грузії в суботу поширила заяву про те, що розпочинає розслідування за статтею 315 кримінального кодексу Грузії – змова з метою повалення чи захоплення державної влади.

Про це повідомляє грузинський сайт Civil.ge.

З відповідною заявою виступив заступник керівника цього органу Леван Ізорія. За його словами, розслідування почалося "На підставі оперативно-розшукових заходів... а також інформації в ЗМІ". "У рамках слідства, що розпочалося, будуть проведені всі необхідні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії", - сказав він, відмовившись відповідати на уточнюючі запитання журналістів.

В спецслужбі не уточнюють, які саме публікації стали причиною розслідування, водночас, грузинські журналісти зазначають, що останнім часом був лише один епізод, який можна кваліфікувати як інформацію про можливий заколот.

22 жовтня її поширив маловідомий сайт "Український Wikileaks", що розміщений в РФ та спеціалізується на поширенні не підтвердженого документально компромату на екс-президента Грузії, а зараз – губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Інформацію цього сайту передрукувала значна частина грузинських ЗМІ. В ньому наведено нібито розшифровку розмови Саакашвілі із його грузинським соратником, одним з лідерів опозиційного Національного руху Гігою Бокерія. В цій розмові Саакашвіли нібито доручає влаштувати безлади, під час яких має загинути жінка-журналістка телекомпанії "Руставі-2".

Подальший розвиток подій підтвердив, що йдеться саме про цей злив". МВС Грузії в суботу пообіді заявило, що вживає особливих заходів моніторингу на прилеглій території до будівлі телекомпанії "Руставі-2".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування