Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Члени ТВК Маріуполя вимагають від Порошенка не допустити фальсифікацій

Понеділок, 26 жовтня 2015, 15:17

Десять з 16 членів Маріупольської міської ТВК просять президента Петра Порошенка не допустити фальсифікацій в Маріуполі.

Про це йдеться у їхньому зверненні до президента, текст якого має "Українська правда".

"Просимо Вас, як Гаранта Конституції України, вжити заходів щодо недопущення фальсифікацій та сприяти проведенню чесних та прозорих демократичних виборів у місті Маріуполі", - наголосили 10 членів комісії.

Вони додали, що протягом усього часу вказували на порушення голові міської ТВК м. Маріуполя Ірині Юріній, "але постійно наштовхувалися на цілковите ігнорування наших зауважень".

"Ми постійно інформували ЦВК щодо цих порушень та вимагали вплинути на порушення виборчого законодавства. Але, нажаль, ці вимоги були проігноровані. ЦВК цілком прийняло сторону одної з політичних партій – учасника виборів та одного з кандидатів на посаду міського голови", - наголосили члени ТВК.

"Все це унеможливило прийняття бюлетенів територіальною виборчою комісією та привело до зриву виборчого процесу у м. Маріуполі", - наголосили вони.

Вони нагадали, що під час підготовки до проведення виборів членами територіальної виборчої комісії було виявлено низку значних порушень, які мали привести до значних фальсифікацій.

Серед них, члени комісії назвали "самовільне розташування територіальних комісій в приміщеннях, які не є комунальною власністю, всупереч пропозиціям міської влади та нашим вимогам, які були проігноровані головою міської ТВК".

Ще одним порушенням члени ТВК назвали друк бюлетенів у друкарні редакції, що належить компанії СКМ, "яка лобіює інтереси одної з політичних партій – учасника виборів та сприяє одному з кандидатів на посаду міського голови".

"На нашу думку, це цинічне порушення фундаментальних принципів виборчого процесу. Ми неодноразово наполягали на необхідності друку бюлетенів у незалежній друкарні, намагаючись уникнути конфлікту інтересів та політичної корупції", - наголосили 10 членів ТВК.

Крім того, вони нагадали, що в друкарні було виявлено значну кількість незнищенних бюлетенів, які мали помилки.

"Це було останньою краплею. Виборчий процес було зірвано", - наголосили підписанти.

Звернення підписали 10 членів ТВК з 16: заступник голови ММВК Ірина Сташенко, члени Сергій Адарченко, Олександр Дубровський, Яна Биваліна,  Вікторія Дереклєєва,  Наталія Кащій, Катерина Чернюк,  Євген Ситніченко та Марія Полянська і ІринаХарченко, повноваження яких були припинені кілька днів тому.

 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: