Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не виключають наземну операцію проти ІДІЛ

Середа, 28 жовтня 2015, 01:35

США можуть почати наземну операцію проти терористів "Ісламської держави".

Про це заявив глава Пентагону Ештон Картер, виступаючи перед комітетом Сенату США зі збройних сил, передає Delfi.

За його словами, США "не будуть утримуватися" від операцій на землі в Іраку і Сирії. Він також пообіцяв, що американські бомбардування позицій ІД будуть частіше і потужніше.

"Ми не будемо утримуватися від підтримки наших партнерів у їх атаках на позиції "Ісламської держави", або від проведення подібних місій самостійно через авіаудари або прямих дій на землі", - заявив Картер.

Він також згадав операцію зі звільнення заручників на минулому тижні, яку США провели спільно з курдськими силами на півночі Іраку (в ході цієї операції загинув перший за час боротьби з ІДІЛ американський військовий).

За словами Картера, у своїй боротьбі проти ІД в Сирії та Іраку американська армія буде концентруватися на Рацці (центр терористів в Сирії) і на місті Рамаді, столиці іракської провінції Анбар.

Крім того, Картер визнав, що спроби США сформувати нові збройні сили з сирійських помірних повстанців для боротьби з ІД провалилися. Новий підхід США, за його словами, полягає в тому, щоб працювати з перевіреними лідерами тих груп, які вже воюють проти терористів, давати їм зброю і проводити військову підготовку, підтримуючи їх дії ударами з повітря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: