Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримський суд вирішив заочно заарештувати Чубарова

Середа, 28 жовтня 2015, 12:58

6 жовтня окупаційний Київський райсуд Сімферополя виніс постанову про арешт лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це сам Чубаров написав на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з постановою, термін утримання під вартою почне обчислюватися в разі екстрадиції Чубарова в Росію або затримання його там.

Чубарова хочуть судити за статтею про публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". Вона передбачає тюремне ув'язнення на термін до п'яти років.

"Таким чином, Російська Федерація, яка окупувала Крим, кваліфікує мої дії як громадянина України, який намагається всіма законними способами і діями сприяти деокупації Криму, злочинними", – написав Чубаров.

Очередное послание оккупационных уродов….Постановлением Киевского районного суда г. Симферополя от 06 октября 2015 мне...

Posted by Рефат Чубаров on Wednesday, October 28, 2015

Лідер Меджлісу закликав українських правоохоронців порушити кримінальні справи проти російських слідчих і прокурорів, які, за словами Чубарова, вчинили злочин проти нього як проти громадянина України.

За словами Чубарова, його не повідомили ні про суд, ні про характер звинувачень, не ознайомили з матеріалами, не погодили призначеного адвоката.

"Отримані документи окупаційної влади, свідчать про правове свавілля, здійснюване Російською Федерацією на тимчасово окупованій нею території Криму відносно громадян України і мене особисто, будуть спрямовані в Європейський суд з прав людини, до якого я раніше звернувся з позовом проти Російської Федерації", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: