Медведєв заявив, що РФ у Сирії захищає себе від тероризма

Субота, 3 жовтня 2015, 16:35

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що удари російських військово-космічних сил по об'єктах в Сирії - це "захист самих себе": таким чином влада "захищає народ Росії від загрози тероризму".

Про це Медведєв заявив в інтерв'ю програмі "Вести в суботу" на телеканалі "Росія".

За його словами, причини, через які ухвалено рішення здійснювати удари по об'єктах у Сирії озвучив президент РФ Путін, "пояснивши, що ми захищаємо в цьому випадку".

"Ми захищаємо народ Росії від загрози тероризму. Тому що краще це робити за кордоном, ніж боротися з тероризмом усередині країни", - заявив Медведєв.

Коментуючи питання про те, що Росія таким чином захищає ринок збуту для своєї зброї, він заявив, що у Росії "немає якихось глобальних економічних інтересів у Сирії".

"Так, ми постачаємо туди зброю, але це не фантастичні суми, - це, можливо, сотні мільйонів доларів. А весь портфель наших замовлень становить 15 млрд доларів", - заявив Медведєв.

"Все це (заяви про причини агресії РФ в Сирії) - конспірологія або пропаганда, яка використовується в таких ситуаціях цілим рядом інших держав", - запевнив глава російського уряду. 

При цьому, говорячи про додаткові витрати, які несе бюджет РФ у зв'язку з атаками в Сирії, Медведєв заявив, що ЗС РФ "вельми непогано в останні роки" і бюджетних витрат "цілком достатньо".

Як відомо,  Росія почала бомбити Сирію 30 вересня.

Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях Ісламської держави, однак є багато свідчень про те, що насправді Росія бомбить опозицію, яку підтримує і озброюють США, а також мирних мешканців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування