У "Батьківщині" висловили "занепокоєння" через затримання Корбана

Субота, 31 жовтня 2015, 15:09

У партії ВО "Батьківщина" висловили "занепокоєння" через затримання лідера "УКРОПа", кандидата у мери Києва, соратника олігарха Ігоря Коломойського - Геннадія Корбана.

Як зазначено у заяві партії, яку оприлюднили вдень 31 жовтня, "Батьківщина" не є політичним партнером партії "УКРОП", погляди партій "не збігаються у різних питаннях, ми категорично проти поєднання бізнесу з політикою".

"Проте арешт голови партії "УКРОП", яка на місцевих виборах пройшла в декілька обласних рад, тоді, як досі не покарані ті, хто розстрілював Майдан, хто займався масштабною корупцією в часи Януковича, – виглядає як вибіркове правосуддя та політичні переслідування", - заявили у "Батьківщині". 

"За нашою інформацією, зараз тривають обшуки в народних депутатів, які входять до партії "УКРОП", що є неприпустимим та суперечить закону", - зазначено у заяві.

При цьому в партії заявили, що вимагають, щоб Генпрокурор та голова CБУ прибули 3 жовтня на пленарне засідання Верховної Ради.

"Вони мають проінформувати народних депутатів і суспільство про підстави затримання голови партії "УКРОП" Геннадія Корбана і довести відсутність політичного підтексту в діях силовиків", - зазначили в "Батьківщині".

Як відомо, вранці нардеп Борис Філатов повідомив, що кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан затриманий СБУ.

"У членів партії масові обшуки. По офісам, партнерам. Корбана затримало СБУ і відвезли в невідомому напрямку", - зазначив Філатов.

У ГПУ та СБУ повідомили, що 31 жовтня проводять спільнуширокомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування, а Корбан затриманий та вивчається його причетність до організації діяльності злочинного угрупування.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування