У штабі АТО сказали, яке озброєння відводять від лінії зіткнення

Неділя, 4 жовтня 2015, 19:55

В ході відведення озброєнні від лінії розмежування у визначенні райони будуть переміщенні танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру. 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО 4 жовтня. 

"4 жовтня в зоні АТО противник повністю дотримувався перемир’я і не відкривав вогонь по українських позиціях. Припинення активних бойових дій і прямих обстрілів сил АТО дозволило розпочати реалізацію планового відведення техніки і озброєння калібру менше 100 міліметрів",  - зазначили у штабі.

З 5 жовтня, починаючи з Луганської області, в рамках першого етапу, українські військові розпочнуть відведення танків від лінії розмежування.

За домовленостями, процес відведення поділений на 2 етапи і триватиме 41 добу. Перед початком практичної фази ворогуючі сторони передали представникам ОБСЄ списки озброєння і техніки, що буде переміщена у визначенні райони на відстань не менше 15 кілометрів від лінії бойового зіткнення, нагадали у прес-центрі АТО.

"Процес відведення техніки і озброєння є двостороннім і проходитиме під наглядом представників ОБСЄ та засобів масової інформації", - зазначили у штабі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування