В МЗС Великої Британії назвали дії Росії в Сирії "асиметричною війною"

Понеділок, 5 жовтня 2015, 02:59

Москва затіяла "класичну асиметричну війну", заявляючи, що бореться з ІД, а насправді лише підтримує Башара Асада.

Таку заяву зробив Глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд в інтерв'ю Reuters.

За словами британського міністра, Москва насправді підтримує Башара Асада заявляючи при цьому, що бореться із "Ісламською державою".

"Це схоже на класичну російську манеру ведення асиметричною війни: у вас є сильна пропагандистська заява, в якій говориться, що ви робите одну річ, у той час як фактично ви робите абсолютно інше. І коли вам кидають виклик, ви просто категорично все заперечуєте", - сказав Хаммонд.

Глава британського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Лондон обговорював з Росією її дії в Сирії, але весь час отримував від Москви одну і ту саму відповідь: що Росія завдає ударів по бойовиках "Ісламської держави" в Сирії. "Ви намагаєтеся розмовляти з росіянами. Але вони продовжують наполягати на своїй позиції. І це просто неймовірно", - додав міністр.

Як відомо,  Росія почала бомбити Сирію 30 вересня.

Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях Ісламської держави, однак є багато свідчень про те, що насправді Росія бомбить опозицію, яку підтримує і озброюють США, а також мирних мешканців.

При цьому спікер президента РФ Дмитро Пєсков визнав, що російська авіація бомбить не лише "Ісламську державу", а ЗМІ з посиланням на очевидців і США заявляли, що ВКС РФ знищують не сили ІГ, а б'ють по сирійським повстанцям, яких тренувало ЦРУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування