Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд Риги не арештував підозрюваного в знищенні виставки про Майдан

Четвер, 8 жовтня 2015, 12:44

Суд Риги не став арештовувати чоловіка, затриманого поліцією за підозрою у знищенні виставки "Люди майдану" навпроти будівлі уряду Латвії.

Про це повідомляє латвійська агенція LETA з посиланням на адвоката підозрюваного Рінальда Бушса.

Однак, чоловіка не звільнили в залі суду, а доставили у відділок, щоб застосувати до нього інший, не пов'язаний з позбавленням волі запобіжний захід, оскільки він і надалі лишається підозрюваним у справі.

Сам молодий чоловік приховував своє обличчя капюшоном і аркушем паперу.

 

Бушс вважає рішення суду правильним, враховуючи обставини справи. Адвокат відмовився коментувати інші обставини, оскільки інформація, отримана в ході слідства не підлягає розголошенню.

"У мене велика прохання не шукати тут політику, ця справа не має до неї ніякого відношення. Мій підзахисний не пов'язаний ні з жодними політичними діями," - розповів адвокат, якого цитує видання Delfi.

Він також розповів, що затриманий є місцевим жителем, який навчається і працює, і ніколи раніше не потрапляв у поле зору правоохоронних органів.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала одного з підозрюваних у знищенні виставки "Люди Майдану". Крім того, поліції відома особа іншого вандала.

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич запевнив, що злочинців неодмінно знайдуть і покарають.

Осікується, що виставку "Люди Майдану" відкриють в четвер 8 жовтня.

Як повідомлялося, в Ризі російськомовні вандали зруйнували частину виставки "Люди Майдану", розташовану поблизу будівлі уряду Латвії. Виставка тоді знаходилася на стадії монтажу, і зловмисники знищили одну з конструкцій, на якій розміщувалися фотографії, порвали самі роботи і червоно-чорний стяг УПА.

На відео, яке зняли самі злочинці, було чути російську лайку.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування