Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не вважає спільні фотографії Саакашвілі та Боровика агітацією

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 23:31

Одеський окружний адмінсуд відхилив позов з вимогою визнати передвиборною агітацією банери та біл-борди зі спільною фотографією голови облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі та кандидата в мери Одеси Олександра Боровика.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", позов до Саакашвілі подали представники Одеської міськорганізації партії "Відродження".

Ініціатори судової тяганини вважають, що розміщення в місті бордів з написом "Кандидат Саакашвілі в мери Одеси Саша Боровик" порушує п. 1 ст. 60 закону "Про місцеві вибори", в якому забороняється проводити передвиборну агітацію в робочий час посадовим особам органів державної влади.

У свою чергу представники "Солідарності", від якої Боровик балотується в мери Одеси, повідомили, що Саакашвілі не давав згоди на розміщення його зображення на агітаційній продукції.

У результаті суд вирішив, що зазначені зображення не несуть прямих закликів з метою спонукання виборців голосувати за або проти кандидата і не є передвиборчою агітацією. А, отже, представлених фактів і доводів недостатньо для доказу участі Саакашвілі у передвиборній агітації.

При цьому кандидат на посаду міського голови Одеси Світлана Фабрикант, яка ініціювала цей позов, має намір подати апеляцію на рішення суду.

Раніше одеські ЗМІ неодноразово вказували на активну участь Саакашвілі в агітації за свого радника - Боровика. Зокрема, 30 вересня Саакашвілі в робочий час взяв участь у передвиборній зустрічі Боровика з жителями міста.

На запитання журналістів, чому він у робочий час агітує за одного з кандидатів у мери Одеси, Саакашвілі сказав: "Мій робочий час - не зараз. Я вчора закінчив працювати о 4 ранку".

Втім, Одеське обласне відділення Комітету виборців України та інші громадські організації, що спеціалізуються на контролі виборчого процесу, також оцінили дії Саакашвілі як порушення закону про вибори.

Пізніше в Одесі з'явилися біл-борди зі спільною фотографією Саакашвілі та Боровика. Крім того, Саакашвілі продовжує брати участь у зустрічах кандидата з одеситами. Правда, вже в не робочий час і по вихідних.

Як повідомлялося, 16 вересня в інтерв'ю "5-му каналу" Саакашвілі пообіцяв провести прозорі вибори в регіоні.

У четвер прокуратура Одеської області, Головне управління МВС України в Одеській області та управління Служби безпеки України в Одеській області пообіцяли жорстко реагувати на порушення виборчого законодавства в регіоні, незважаючи на осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування