Корбан заявив, що він у Києві: йому висунуто підозри у трьох злочинах

Неділя, 1 листопада 2015, 00:25

Затриманий  31 жовтня в рамках спецоперації ГПУ та СБУ лідер партії "Укроп", кандидат у мери Києва Геннадій Корбан заявив, що перебуває у Києві на допиті у будівлі ГПУ і йому пред'явлено підозри у скоєнні трьох злочині.

Про це повідомив у Facebook Юрій Бутусов з посиланням на адвокатів Корбана. 

Згідно з повідомленням, Корбан зазначив, що підозри стосуються "розкрадання коштів з "Фонду оборони країни", який я сам і створив у Дніпропетровську, і був його основним донором".

"По-друге - викрадення голови Державного земельного агентства Сергія Рудика. По-третє, викрадення секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка. Жодних підозр у розкраданні державних коштів мені не пред'явлено", - додав він.

"Cлідство проти мене веде  прокуратура Чернігівської області. ...Я затриманий з масою процесуальних порушень... Мені буде не складно довести свою невинність у суді - я нікого не викрадав", -  заявив Корбан. 

При цьому Корбан зазначив: "Слова представника ГПУ, що на кошти "Фонду оборони країни" закуповувалися коштовності і машини - чиста правда".

"Нашими коштовностями були тепловізори та приціли, снайперські гвинтівки і десятки карабінів, радіостанції і далекоміри - в промислових кількостях. Інших коштовностей я не купував, це буде нескладно перевірити. ... Через "Фонд" пройшли набагато більші суми, ніж заявляє ГПУ, там були багато мільйонів доларів. Я дійсно купував через Фонд і просто кешем сотні машин, вантажних і легкових і навіть значну кількість бронетехніки... Багато тисяч бронежилетів і комплектів форми, взуття, продовольство і воду. Медикаменти та медичне обладнання. Паливо", - йдеться у повідомленні Корбана. 

Як відомо, 31 жовтня кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан був затриманий СБУ.

В ГПУ повідомили, що 31 жовтня проводять спільну з СБУширокомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування. 

Основні статті кримінального кодексу України, за якими спецоперація - 255, 191 (розкрадання майна) та 349 (пов'язана з викраденням людей), ГПУ вивчає причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування