Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський "Меморіал" звинуватили у підриві конституційного ладу РФ

Вівторок, 10 листопада 2015, 05:50

Мін'юст РФ звинуватив Міжрегіональну громадську організацію "Правозахисний центр" Меморіал "в спробах підірвати" основи Конституційного ладу РФ, закликаючи до повалення чинної влади і зміни політичного режиму в країні".

Про це пише газета "Коммерсант".

Видання наводить цитати з акта планової перевірки, яку провело Головне управління Мінюсту. У документі говориться, що на сайті організації виявлені свідчення того, що "організація активно займається політичною діяльністю з метою формування негативної громадської думки щодо держполітики, що проводиться вищими органами держвлади, висловлює незгоду з рішеннями і діями зазначених інститутів влади, результатами попереднього слідства і судовими вироками по резонансних кримінальних справах ".

Як приклад чиновники Мін'юсту наводять опубліковану в серпні минулого року цитату із заяви "Меморіалу" про те, що "дії Росії проти України підпадають під визначення агресії", і новинне повідомлення, опубліковане в лютому того ж року, з думкою "про незгоду з вироком, винесеним Замоскворецький районним судом міста Москви, по так званій "болотній справі".

"На думку членів" Меморіалу ", слідчі і судді, сфабрикували дану справу, вчинивши злочин проти правосуддя", - йдеться в документі.

Автори акту впевнені, що незгода з вироком суду у справі про "масові заворушення" означає, що члени НКО "підривали основи Конституційного ладу РФ, закликаючи до повалення чинної влади, зміни політичного режиму в країні".

У Мін'юсті наслідки такого висновку прокоментувати не змогли. У самій організації газеті заявили, що очікують, наприклад, адміністративного протоколу, позову, про ліквідацію або звернення до Слідчого комітету для порушення кримінальної справи.

Член ради "Меморіалу" Олег Орлов підкреслив, що це була перша планова перевірка організації після її внесення до реєстру іноземних агентів і перше "чисто політичне звинувачення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування