Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв побачив "гріх" в голосуванні Ради за антидискримінаційну поправку

Четвер, 12 листопада 2015, 10:45

У фракції "Самопоміч" обурені тим, що голосування за внесення антидискримінаційної норми в трудове законодавство відбувається в умовах маніпуляцій з регламентом.

Про це журналістам в кулуарах заявив депутат від "Самопомичи" Єгор Соболєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прийнято рішення про процедуру ad hoc – відхилення від регламенту... Це – гріх, коли за європейські, по суті, ідеї ми голосуємо, як російський парламент", – сказав він.

Він також зазначив, що "нормальні ідеї не проходять, або не проходять відразу" в парламенті з причини того, що здійснюються маніпуляції з регламентом.

"Більшість депутатів від "Самопомочі" голосують "за". Буквально кілька людей не натискають кнопку. Вони думають про звернення церков, про звернення Святослава (глава УГКЦ архієпископ Святослав (Шевчук) – ред.), що частина виборців до цього ставиться, як до чогось грішного і неправильного", – сказав нардеп.

Як відомо, у середу спікер Володимир Гройсман п'ять разів ставив на голосування поправку в проект нового трудового кодексу, яка забороняє дискримінацію при прийомі на роботу, в тому числі за ознакою сексуальної орієнтації, однак вона не набирала необхідної кількості голосів.

Після цього депутати пішли на перерву, а після повернення все ж проголосували за цей закон, віддавши 234 голоси.

Ця поправка є обов'язковою частиною пакету законів, необхідних для встановлення безвізового режиму з ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування