МЗС відкрило додаткову "гарячу" лінію через теракти у Парижі

Субота, 14 листопада 2015, 09:24

Міністерство закордонних справ України відкрило додаткову "гарячу" телефонну лінію через теракти у Парижі, що відбулися напередодні.

"До уваги громадян України! У зв'язку з терактами в Парижі в МЗС України відкрито додаткову гарячу лінію: +38 044 238 17 77", - йдеться у повідомленні МЗС. 

Інший телефон цілодобової гарячої лінії МЗС - +38 044 238 16 57. 

У свою чергу посольство України у Франції нагадує громадянам України про роботу цілодобової "гарячої" лінії: +33 (0) 143 060 737.

"Друзі, якщо ви в Парижі - повідомте друзям і рідним, що з вами все добре!" - закликали дипломати. 

Також громадян, які  перебувають у Парижі, закликають повідомляти про те, що вони у безпеці за допомогою нової функції на Facebook

 

Як відомо, у столиці Франції в результаті серії вибухів і стрілянини загинули, десятки осіб.

LeFigaro повідомляє, що сумарна кільксть жертв терактів сягнула 150 осіб. З них, як повідомляють провідні світові агенції, близько сотні людей знайдені загиблими в концертній залі Bataclan, де проходив концерт американської рок-групи  Eagles of Death Metal.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Le Parisien з посиланням на дані рятувальних служб  повідомляє, що у концертній залі Bataclan, яка була захоплена терористами, загинули 70 осіб. Ще 7 осіб, які перебували в залі, - у важкому стані в реанімації. Загалом внаслідок терактів загинули щонайменше 120 осіб.

Поліція провела спецоперацію в Bataclan, внаслідок якої загинуло двоє терористів

 

Українська правда 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...