Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Словенія чекають від G20 реакції на безпековий виклик

Субота, 14 листопада 2015, 18:00

Україна та Словенія закликають лідерів G20 погодити всеохоплюючий план заходів щодо реагування на цей безпековий виклик, що дедалі зростає та готові приєднатися до глобальної антитерористичної відсічі.

Про це йдеться у спільній заяві глав України та Словенії через теракти у Парижі, що відбулися напередодні.

"Ми із глибоким шоком та сумом сприйняли звістку про серію терористичних нападів, які сталися у Парижі. Це свідчить про те, що війна проти міжнародного тероризму ще далека від завершення", - йдеться у документі.

"Цей ганебний удар у серце Парижа був спрямований не лише на вбивство сотень мирних цивільних та залякування мільйонів європейців, але і на підрив фундаментальних європейських цінностей та багатоетнічного миру. Хоча епіцентр останнього терористичного нападу знаходиться в Парижі, його відлуння досягло кожного куточка цивілізованого світу", - зазначили лідери двох країн.

"Переконані, що глобальна спільнота має швидко, рішуче й консолідовано відреагувати на терористичну загрозу міжнародному миру. Слід також надіслати чіткий запобіжний сигнал тим, хто підтримує або в будь-який спосіб заохочує терористичні організації та їхню діяльність", - йдеться у заяві.

Також президенти України та Словенії закликали схвалити Конвенцію ООН щодо запобігання та боротьби з тероризмом та визначення Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв терористичних актів.

"Будь-які подальші зволікання або неефективні кампанії можуть забагато нам коштувати. Ніхто не може почуватися в безпеці перед тероризмом.  Зараз як ніколи потребуємо глобальної єдності і консолідації у нашій боротьбі", - додали президенти двох країн.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: