Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хвалиться, що не допустив жодної тіньової приватизації

Понеділок, 16 листопада 2015, 09:31

За останні 20 місяців в Україні не проведено жодної тіньової приватизації.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на міжнародній антикорупційній конференції в Києві, звітуючи про боротьбу з корупцією.

"Протягом останніх 20 років в Україні сформувалися олігархи, в першу чергу, за рахунок тіньової приватизації, яка безпосередньо покривалася (тоді) урядом, яка формувалася під конкретного покупця і яка не залучала іноземного інвестора, а створювала виключно умови для того, щоб тіньова приватизація робила українських олігархів…", - сказав прем’єр.

"За останніх 20 місяців в Україні не проведено жодної тіньової приватизації", - заявив він.

Яценюк також наголосив, що "у зв’язку з недосконалістю закону про приватизацію та відсутністю нової форми оцінки об'єктів приватизації", уряд зупинив приватизацію одного з найбільших державних об'єктів – "Одеського припортового заводу".

"Ми знали, що чинне законодавство дає можливість придбати для так званого інвестора 5% акцій, і ми знали, хто готовий придбати цих 5%, щоб потім не дати справжньому іноземному інвестору придбати інших 95% на відкритому аукціоні", - заявив прем’єр.

"Тому зараз ми до парламенту внесли закони, які 6 разів чомусь парламент не голосує, – щодо зміни як умов приватизації, так і переліку об'єктів приватизації, які уряд виставляє (на продаж - ред.)", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...