Горбатюк: Влада використовувала тітушок для злочинів проти протестувальників

Середа, 18 листопада 2015, 10:59

Влада використовувала "тітушок" у боротьбі з активістами Майдану, їхню координацію здійснювали представники влади.

Про це на брифінгу повідомив керівник управління Спецрозслідувань Сергій Горбатюк.

"Діяльність "тітушок" не була спонтанною. Це чітко встановлено, що діяльність була скоординована представниками влади. Координація цієї діяльності зводилася на колишньому міністрі внутрішніх справ Захарченка і людях з його оточення", - сказав Горбатюк.

"Вони займалися координацією, підбором і фінансуванням цих тітушок. Це робилося з відома і за вказівкою екс-президента", - сказав він.

 

Він нагадав, що спочатку "тітушок" використовували, щоб створити уявну видимість того, що у суспільстві є громадське протистояння. "По мірі збільшування протистояння, використання тітушок стало більшим", - пояснив він. А потім їх використовували для викрадення , побиття і інших злочинів проти протестувальників.

"Люди з оточення Захарченка, яким повідомлено про підозру – Зубрицький і інші, підбирали осіб з різних регіонів, які підбирали осіб з різних регіонів, які в свою чергу підбирали людей для виконання завдань", - зазначив Горбатюк.

Чітко встановлено, що представникам тітушок видавалися міліцейські спезасоби – щити , гранати, кийки.

"Загалом щодо тітушок "повідомлено про підозру 26 особам, направлено до суду 6 звинувачувальних актів стосовно 12 осіб, 4 з яких на даний час засуджені" - Горбатюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування