Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сподівається на солідарність із Україною після терактів у Парижі

П'ятниця, 20 листопада 2015, 08:48

Після терактів у Парижі 13 листопада світ має спільними зусиллями боротися проти тероризму, який зачепив і Україну з вини Росії.

Про це заявив президент Петро Порошенко в Італії під час зустрічі з представниками політологічних кіл 19 листопада.

"Вражений, як французи писали: "Ми не боїмося" і співали "Марсельєзу". Це шлях, яким має йти Франція, Європа. Ми разом в одній антитерористичний коаліції", - сказав він, цитує прес-служба президента.

Порошенко нагадав, що українці засвідчили свою солідарність та співчуття французькому народові після терактів у редакції Charlie Hebdo та останніх у Парижі.

І українці демонструють, що не бояться, зазначив Порошенко. Він наголосив, що й українські громадяни борються з терористами і протистоять агресору – Росії.

"Українці платять величезну ціну за цю агресію та терористичні атаки", - сказав президент, нагадавши, що тисячі цивільних та військових громадян України загинуло через війну.

Порошенко з представниками політологічних кіл Італії

Однак українці продовжують боротися за цінності та демократію, а європейський шлях став національною ідеєю, сказав Порошенко.

Він переконаний, що світ має об'єднатися в боротьбі з тероризмом для перемоги: "Міцна та ефективна єдність може нас захистити від тероризму. Слабка єдність буде означати, що тероризм переможе".

На запитання, чи позначиться на Україні залучення Росії до боротьби з тероризмом у Сирії, Порошенко заявив, що поки немає ніякого залучення РФ, оскільки Росія підтримує режим Асада в протистоянні з опозицією.

Ефект можливий, лише якщо Росія змінить тактику і основні зусилля направить на боротьбу з ІДІЛ, вважає український президент.

"Ми зараз маємо чіткий сигнал багатьох лідерів зустрічі "Великої двадцятки" в Анталії - координація дій в Сирії зовсім не означає пом'якшення позиції по Мінських угодах. Росія повинна виконати Мінськ повністю. Інакше – санкції буть продовжені, або будуть застосовані нові санкції, якщо ситуація погіршиться", - сказав Порошенко.

"Мій основний сьогодні месседж – давайте будемо об'єднаними. Сподіваюсь на глобальну солідарність з Україною. Давайте будемо єдині в нашій глобальній боротьбі з тероризмом", - заяви він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...