Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни не пустили до Кольченка адвоката

П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:29

Захисника незаконно утримуваного в Російській Федерації українця Олександра Кольченка Світлану Сидоркіну не допустили на побачення до свого клієнта.

Про це адвокат заявила у п'ятницю на брифінгу у Києві.

"Мені не вдалося вчора потрапити до Сашка. Офіційне пояснення, чому я вчора не потрапила в СІЗО у Ростові-на-Дону - зі слів співробітників СІЗО, вчора був слідчий день і не було вільних кабінетів", - заявила адвокат.

"Я вважаю, що таке формулювання, з урахуванням того, що я пролетіла 1500 кілометрів до свого підзахисного - некоректним і незаконним , бо адвокат має право зустрітися зі своїм клієнтом у будь-який час", - зазначила Сидоркіна.

Разом з тим захисник наголосила, що доказів провини Кольченка щодо його участі у терористичній організації немає.

Також адвокат підкреслила, що Кольченко не здається і не визнає себе громадянином РФ.

"Я бачила його останній раз місяць тому, духом він не паде. Він каже, що вважав і вважає себе українцем, і що ті дії, які він здійснював, він здійснював, як громадянин України", - додала вона.

Як відомо, 25 серпня Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі громадян України, кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Сенцова суд засудили до 20 років позбавлення волі, Кольченка - до 10.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування