Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет ВР "зарізав" законопроект Онищенка щодо рентної плати

Понеділок, 23 листопада 2015, 18:19

Комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо умов оплати рентної плати за користування надрами.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної ради.

На думку Комітету, законопроект №2395, автором якого виступив член депутатської групи "Воля народу" Олександр Онищенко не відповідає одному із принципів податкового законодавства, який передбачає "рівність усіх платників перед законом, недопущення будь-яких проявів податкової дискримінації".

"Корупціогенним фактором законопроекту є прихована схема ухилення від сплати рентної плати, шляхом укладання спецдоговору поставки газу природного з НАК "Нафтогаз", що звільняє від обов’язку сплати сум податкових зобов’язань з рентної плати на суму таких договорів та звільняє від відповідальності за несвоєчасну сплату передбачену статтею 258 цього Кодексу, до моменту фактичної повної оплати такого природного газу "Нафтогаз", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в комітеті,  якщо "Нафтогаз " не оплатив  кошти за поставлений газ хоча б на одну гривню є законна підстава не сплачувати податки.

Також, на думку комітета містить корупціогенні ризики мета законопроекту щодо доступу до великих споживачів газу через "Нафтогаз" з можливістю реалізувати газ по граничній (максимальній ціні на газ природний), встановленої постановою Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що реалізується промисловим споживачам та іншим суб’єктам господарювання.

Як повідомлялося, депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорноволзвинувачує лідера фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко в лобіюванні інтересів екс-"регіонала" Олександра Онищенка.

Згідно з порівняльною таблицею, зазначила Чорновол, рентна ставка природного газу, видобутого під час виконання договорів про спільну діяльність, яка була 70%, виключаються.

"Саме йдеться про підприємства Онищенка-Кадирова, які мають договори спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", - заявила вона.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування