Гройсман не мав підтримки "антикорупції" з боку ЄС, коли підписав закон

Понеділок, 23 листопада 2015, 18:58

Представництво Євросоюзу в Україні поширило офіційну заяву після висловлювань представників української влади про "відсутність зауважень" з боку ЄС щодо пакету "антикорупційних законів", ухваленого Радою на минулому пленарному тижні.

Текст заяви від імені посла Яна Томбінського розміщений на Facebook-сторінці дипмісії.

Посол ЄС заявив, що твердження українських посадовців про схвалення законів Брюсселем не мають грунту.

"Я хочу підкреслити, що ані представництво ЄС, ані якийсь інший орган ЄС не висловлював жодних коментарів щодо змісту відповідного пакету, ані публічно, ані в будь-який інший спосіб".

Томбінський також наголосив, що оцінка цих законів з боку ЄС ще триває, і лише після її завершення Брюссель зможе повідомити Київ про свою позицію.

Джерела Європейської правди свідчать, що приводом для публічного протистояння стали саме "антикорупційні законопроекти" з безвізового пакету – про арешт, спецконфіскацію та створення агенції з повернення та управління незаконно виведеними активами. При цьому, за даними джерел,  у Верховній Раді затягували передачу текстів до ЄС на ознайомлення – саме через це оцінка ЄС досі не була завершена.

Раніше в понеділок Гройсман заявив, що не має заперечень до законів з боку ЄС і через це всі документи невдовзі будуть офіційно опубліковані. "По жодному із законів з пакету по безвізовому режиму ми не отримали жодних заперечень, тому вони будуть підписані і оприлюднені", - сказав він.

Як повідомлялося, під час ухвалення "антикорупційного пакету" в частині законів норми, запропоновані ЄС, були суттєво змінені. Тоді Гросман обіцяв, що не підпише їх, доки Єврокомісія не здійснить аналіз змінених документів.

В прес-службі спікера після оприлюднення заяви ЄС пояснили, що він не говорив про їх підтримку Євросоюзом, а наголошував лише на відсутності офіційно надісланих зауважень

Європейська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...