Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін про збитий СУ-24: Нам завдали удару в спину поплічники терористів

Вівторок, 24 листопада 2015, 14:00

Російський президент Володимир Путін заявляє, що військовий літак СУ-24 був підбитий турецьким літаком в 1 км від кордону з Туреччиною, яку він назвав поплічником терористів.

Про це він заявив в понеділок на зустрічі з йорданським королем Абдаллою II.

За словами Путіна, російські льотчики і літак ніяк не загрожували Туреччини.

"Сьогоднішня втрата пов'язана з ударом, який нам завдали в спину посібники терористів", - заявив Путін.

"Наш літак був збитий над територією Сирії ракетою повітря-повітря з турецького літака Ф-16. Впав на територію Сирії в 4 км від кордону з Туреччиною", - заявив Путін.

"Туреччина завдала удару по літаку РФ, незважаючи на те, що Росія уклала з США угоду про попередження таких інцидентів", - також заявив він.

"Ця трагічна подія матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин. Ми завжди ставилися до Туреччини як не просто до близького сусіда, а як до дружньої держави. Не знаю, кому було потрібно те, що зроблено сьогодні, у всякому разі, не нам ", - сказав Путін.

"Замість того, щоб негайно налагодити з нами необхідний контакт, наскільки нам відомо, турецька сторона звернулася до своїх партнерів по НАТО для обговорення цього питання, як ніби це ми збили їхні літак, а не вони наш", - зазначив президент РФ.

Крім того, Путін заявив, що Росія фіксує, що на території Туреччини є багато нафти з родовищ, підконтрольних "Ісламській державі".

"Ми давно фіксували той факт, що на територію Туреччини йде велика кількість нафти і нафтопродуктів із захоплених територій. Звідси і велика грошова підтримка бандформувань", - сказав Путін.

"Чи вони хочуть, щоб НАТО служило Ісламській державі?" – сказав він наприкінці промови

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...