Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров запевнив, що Росія не буде воювати з Туреччиною

Середа, 25 листопада 2015, 12:36

Росія не збирається воювати з Туреччиною після інциденту зі збитим російським бомбардувальником, проте серйозно перегляне з нею стосунки.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю російським і закордонним ЗМІ, повідомляє "РИА Новости".

"Воювати з Туреччиною ми не збираємося", – сказав він журналістам.

За словами Лаврова, "відношення до турецького народу у нас не змінилося".

"У нас виникають питання до дій нинішнього турецького керівництва", – додав Лавров.

"Те, що стосується нинішньої стадії наших відносин і тих угод, які ми укладали з турецьким урядом, який зараз в Анкарі працює, звичайно, як сказав президент, ми будемо серйозно переоцінювати і переосмислювати все те, що зараз відбувається в наших відносинах", - заявив міністр.

При цьому він заявив, що турецький МЗС запевнив Кремль у прагненні зберегти дружні відносини з Росією.

Також Лавров запевнив, що в районі, над яким літав російський бомбардувальник, перебуває багато громадян Росії, які воюють за бойовиків, а також їхня інфраструктура.

"За останньою інформацією, в цьому самому районі, який наші турецькі колеги вважають населеним туркоманами, не тільки, як сказав учора президент, налічується кілька сотень, а може тисяч з гаком бойовиків з числа громадян РФ, які становлять пряму загрозу нашій безпеці, зокрема, безпеки наших людей, але, за наявною інформацією, в цьому ж районі розташована і інфраструктура бойовиків, включаючи склади з озброєнням, боєприпасами, командні центри, пункти постачання", – сказав він.

Як відомо, у вівторок вранці турецький винищувач збив російський військовий літак, який перетнув турецький кордон. Як мінімум один льотчик загинув.

Російський президент назвав "ударом у спину з боку пособників терористів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування