Департамент Мін'юсту вимагає люструвати Паскала

Середа, 25 листопада 2015, 15:29

У департаменті з питань люстрації Мін'юсту наголошують, що Василя Паскала не можна призначати першим заступником керівника Нацполіції, бо він підпадає під люстрацію.

Про це на засіданні атикорупційного комітету Верховної Ради заявила член громадської ради люстраційного комітету Олександра Дрік.

Вона нагадала, що керівника Нацполіції Хатію Деканоідзе перед призначенням Паскала поінформували про те, що це рішення суперечитиме законодавству.

"Ми писали офіційні листи (з поясненням, що Паскала не можна призначати) на офіційні адреси, я особисто направляла на її особисту пошту, на пошту її помічника і через волонтера передала їй особисто в руки листа", - розповіла вона.

Керівник люстраційного департаменту Тетяна Козаченко звинуватила у призначенні Паскала міністра внутрішніх справ та суди.

"У чому питання по Паскалу? Аваков і суд стверджують, що він не очолював самостійний структурний підрозділ. Тобто, за їх твердженням, карний розшук не самостійний структурний підрозділ", - обурилася вона.

Козаченко наголосила, що жодних аргументів цим заявам немає.

Разом з тим Козаченко наголосила, що за законом про очищення влади Паскал не має права бути допущеним до державної служби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...