Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Паскал подав у відставку

Неділя, 29 листопада 2015, 20:57

Перший заступник начальника Національної поліції Василь Паскал подав рапорт про відставку.

Про це в неділю інформує в своєму блозі на "Українській правді" глава МВС Арсен Аваков.

У своєму коментарі Аваков дав зрозуміти, що не схвалює тиск громадських активістів, які вимагали відставки Паскала, але зазначив, що поважає такий вчинок офіцера. Крім того глава МВС наводить публічну заяву Паскала, в якій він наполягає, що не причетний до переслідування активістів або учасників Євромайдану.

"Так, в той час я дійсно працював в Департаменті Кримінального розшуку Міністерства внутрішніх справ України. Але звинувачення проти себе вважаю несправедливими і безпідставними, так як жодна перевірка - ні офіційна, ні внутрішня, жодне журналістське розслідування не підтверджують факт будь-якої моєї причетності до переслідування активістів або учасників Майдану ", - йдеться зокрема у заяві.

Паскал стверджує, що в ті трагічні для країни дні, Карний розшук залишався осторонь від політики, продовжував займатися розкриттям злочинів.

"І я особисто доклав чимало зусиль, щоб він не був використаний як інструмент для репресій. Цей факт я готовий довести в будь-якому суді, будь-якій комісії - міністерства, поліції або Генеральної прокуратури. Більше того, я вимагаю у керівництва цих органів провести детальну перевірку і готовий сам її ініціювати своїм зверненням", - заявляє генерал.

Паскал каже, що під його керівництвом Карний розшук займався розкриттям низки злочинів скоєних стосовно активістів та учасників протестних акцій. Зокрема побиття народного журналіста Тетяни Чорновол, вбивства Веремія, викрадення активістів Вербицького та Ігоря Луценка, подій у Маріїнському парку 14 лютого 2014 і схеми задіяння "тітушок" для придушення акцій протестів та видачі їм зброї зі складів МВС.

"Крім цього до теперішнього часу основу оперативного супроводу спеціальної слідчої групи Генеральної прокуратури, яка розслідує події на Майдані, складають мої підлеглі з Кримінального розшуку", - відзначає він.

Враховуючи ситуацію, що склалася в суспільстві, Паскал пояснює свій рапорт про відставку бажанням не нашкодити будівництву нової поліції

Иногда реформы и движение вперед очень мало сопряжены со справедливостью.Василий Федорович Паскал подал рапорт об от...

Posted by Arsen Avakov on 29 листопад 2015 р.

Як відомо, 24 листопада Паскал був призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015. Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади, однак уникає люстрації через рішення суду.

27 листопада активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати України прийшли під стіни МВС з вимогою звільнити з посади Паскала.

28 листопада глава МВС Арсен Аваков назвав Паскала "найчеснішим міліціонером з тих, кого він знає", і заявив, що звільнений із займаної посади він не буде. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування