Іспанія занепокоєна використанням РФ ракет в Сирії

Вівторок, 3 листопада 2015, 05:54

Використання Росією крилатих ракет для нанесення ударів по позиціях ісламістів у Сирії без попередніх консультацій з міжнародної контртерористичної коаліцією викликає серйозне занепокоєння, оскільки може призвести до небезпечних інцидентів і викликати конфліктні ситуації.

Про це заявив міністр оборони Іспанії Педро Моренес в інтерв'ю американським журналістам, опублікованому в останньому номері тижневика Defence news, передає "ТАСС".

Відповідаючи на питання про застосування Росією крилатих ракет великої дальності "Калібр", запущених з кораблів Каспійської флотилії ВМФ по цілях в Сирії, він сказав: "Використання таких озброєнь - це новий етап ескалації в Сирії. Це змушує події розвиватися за дуже небезпечним сценарієм. Я глибоко стурбований у зв'язку з тим, що використання цих озброєнь не координувалося з нашою коаліцією. Це може створити нам складні проблеми, подібні інцидентам або прорахункам".

Коментуючи операцію Повітряно-космічних сил РФ проти ІДІЛ, Моренес зазначив, що готовий вітати ці дії, якщо вони дійсно будуть направлені на боротьбу з терористами, а не з силами сирійської опозиції, яка протистоїть президенту САР Башару Асаду.

"Важливо, щоб Росія також дотримувалася цього принципу, а не вела бойові дії проти угруповань, які самі воюють проти "Даіш". Військова операція в Сирії проти тих, хто не входить до "Ісламської держави", абсолютно неприйнятна і недоречна", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування