Шокін призначив голову Антикорупційної прокуратури

Понеділок, 30 листопада 2015, 16:43

Генпрокурор Віктор Шокін призначив керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Назар Холодницький

30 листопада Шокін розглянув рекомендації конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі щодо призначення на посаду заступника генпрокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури кандидатів Максима Грищука та Назара Холодницького.

Генпрокурор вивчив дані щодо тестування на знання законодавчої бази та загальні здібності, переглянув відеозаписи співбесід членів конкурсної комісії з обома претендентами, ознайомився з їх особовими справами та провів особисті співбесіди з кожним із них.

Відтак, Шокін своїм наказом призначив Холодницького на посаду заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Наказ про призначення 

Холодницькому 31 рік. Народився він у 1985 році у Львові. На відмінно закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, отримавши кваліфікацію магістра права.

Із 2006 року почав роботу в прокуратурі Київської області на посадах помічника, старшого помічника й старшого прокурора прокуратури Києво-Святошинського району.

З березня по грудень 2014 року обіймав посаду старшого помічника першого заступника Генерального прокурора України.

Після того, як наприкінці минулого року в Києві була створена прокуратура Автономної Республіки Крим, Холодницького призначили першим заступником прокурора.

Він не погано зарекомендував себе в прокуратурі АРК, фіксуючи й документуючи всі порушення на окупованому півострові.

За словами Холодницького, саме завдяки зусиллям кримської прокуратури, на материку було арештовано майно тих, хто сприяв анексії, на суму понад мільярд гривень.

За минулий рік він задекларував 145,5 тисяч гривень – уся сума заробітна плата.

На тестуванні набрав 95 балів за знанням законодавства й 50 за тестами на загальні здібності.

Під час співбесіди обіцяв протистояти будь-якому тиску. Собі в плюси Холодницький записує досвід роботи в прокуратурі, організаційні здібності й принциповість.

Замість Холодницького в Антикорупційну прокуратуру міг пройти Володимир Кривенко, але цього не трапилося. "Я й кілька членів комісії після перших результатів подивилися, в кого є шанс перемогти Говду, і віддали свої голоси за нього. Тому Холодницький став другим", - говорив член конкурсної комісії Віталій Шабунін.

1 грудня з 10:00 у Генпрокуратурі проходитиме 2-й етап співбесіди з кандидатами на посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Як повідомляє ГПУ, на співбесіду запрошено 5 осіб: Тетяна Власенко, Володимир Гаврилюк, Андрій Крамчанінов, Василь Кричун і Вікторія Павлик.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, крім керівника, є посади першого заступника керівника, заступника керівника, керівника підрозділу, заступника керівника підрозділу.

До Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не можуть прийняти осіб, які впродовж 5 останніх років (2011–2015) працювали в антикорупційних підрозділах правоохоронних органів.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підпорядковується безпосередньо генпрокурору і є його заступником.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...