Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чернівцях за підкуп виборців розшукують кандидата

Четвер, 5 листопада 2015, 11:25

Кандидата в депутати до Чернівецької міської ради від партії "Рідне місто" Ростислава Білика оголошено в розшук у справі про підкуп виборців.

Таку інформацію ОПОРІ підтвердили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Чернівецькій області.

Крім того, оголошення про розшук розміщено на сайті МВС.

 

Як відомо, спостерігачі ОПОРИ 25 жовтня 2015 року на дільниці №730506 фіксували масове фотографування бюлетенів студентами, що мешкають в гуртожитках.

"Бюлетень був заповнений за №14 в списку партій до Чернівецької міської ради ("Рідне місто", перший номер в списку – Віталій Михайлішин, кандидат в окрузі – Ростислав Білик). Як зізнались студенти, вони фотографували бюлетені, аби потім отримати обіцяну заздалегідь винагороду", - сказано в повідомленні ОПОРИ.

Ростислав Білик

Вже у вівторок, 27 жовтня, в квартирі, де мешкає Білик, працівниками міліції було здійснено обшук.

УМВС в Чернівецькій області тоді повідомило, що такі дії здійснені в рамках кримінального провадження (ст. 160 Кримінального кодексу України, а саме: підкуп виборців), відкритого за заявою ОПОРИ.

Про проблеми на студентських дільницях ОПОРА повідомляла ще під час місцевих виборів в 2010 році.

Там були зафіксовані каруселі та фотографування бюлетенів. По округу так само проходив Ростислав Білик. А на парламентських виборах 2012 року на цих же дільницях була зафіксована технологія "червоні ручки", коли за кандидата Віталія Михайлішина відмітки ставились червоною ручкою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: