Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вища рада юстиції звільнить трьох суддів за арешти майданівців

Четвер, 5 листопада 2015, 16:30

У четвер Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання на звільнення за порушення присяги трьох суддів, які безпідставно арештовували активістів під час Революції гідності.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

Таке рішення було прийняте щодо судді Червонозаводського райсуду Харкова Дениса Чудовського, Чорнобаївського райсуду Черкаської області Нелі Цибри, та Солом’янського райсуду Києва Андрія Макухи.

Щодо Чудовського постраждалий Д. Маринчев розповів, що був безпідставно затриманий 19 лютого 2014 року нібито за непокору міліції на площі Повстання в Харкові. Заявник наполягав, що участі у акції не брав, випадково проходив поруч і до місця події підійшов з цікавості.

Утім, суд на це не зважив, процес про обрання запобіжного заходу відбувався в нічний час, без участі захисника, ні батьків, ні інших громадян до приміщення суду не допустили, 15 затриманих осіб тримали у клітці з 23 до 6 години ранку. Крім того, співробітники "Грифону" дозволяли собі ганебну поведінку стосовно затриманих, що знаходилися у приміщенні суду.

Причиною рішення щодо Цибри стали неправомірні її ухвали про тримання під вартою стосовно п'яти учасників масових акцій протесту.

Конкретні порушення, допущені суддею Макухою у повідомленні не вказуються.

Загалом на розгляд Вищої ради юстиції винесені питання щодо звільнення восьми суддів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування