У Києві порушено справу про зникнення в Криму соратника Сенцова

Неділя, 8 листопада 2015, 09:50

Голосіївське райуправління міліції Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про зникнення у Севастополі Василя Черниша - активіста-автомайданівця, соратника кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Крим.Реаліі з посиланням на дані столичного главку МВС.

При цьому, як повідомляється, правозахисникам нічого невідомо про те, чи ведеться на материку якась розшукова робота.

Координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомила, що українська міліція не виходила з її колегами на зв'язок щодо зникнення Черниша. Сама вона припускає, що пропажа Черниша може бути справою рук кримської "самооборони" або російських силовиків.

За день до "референдуму" про статус Криму, - 15 березня 2014 року - Черниш востаннє вийшов на зв'язок з родичами. З того часу його близькі і соратники не отримували від кримчанина ніяких звісток, і його місцеперебування досі невідоме.

Один з лідерів Автомайдану Олексій Гриценко повідомив, що під час Євромайдану Черниш перебував у Києві, потім повернувся до Севастополя, де має квартиру.

Активістам вдалося з'ясувати, що Черниша з його квартири забрали співробітники міліції. Одним з тих, хто навесні 2014 року активно підключився до пошуку Черниша, був кінорежисер Олег Сенцов, пізніше заарештований ФСБ, незаконно вивезений в РФ і засуджений до 20 років "за створення терористичного співтовариства і керівництво ним". Також суд визнав Сенцова винним у скоєнні двох терактів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News