Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман вірить, що у Раді знайдуться 300 голосів для децентралізації

Неділя, 8 листопада 2015, 14:50

Реформа з децентралізації – ключ до успіху України, і конституційні зміни необхідні, аби процес став незворотнім.

Про це 8 листопада заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Житомирської області, повідомляє прес-служба ВР.

При цьому Гройсман назвав можливою передачу на місця не властивих державі  повноважень та висловив переконання, що парламент ухвалить зміни до Конституції у частині  децентралізації.

Разом з тим в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня Гройсман висловив упевненість, що парламент в змозі завершити розпочату реформу децентралізації, проте не відповів на питання, звідки з'являться 300 голосів для прийняття такого рішення.

На питання, де візьмуться 300 голосів конкретно по фракціях, Гройсман відповів: "Важливо те, що практично всі некомпетентні інсинуації на рахунок префектів і ще якихось драконівських повноважень президента будуть розвіяні вже на стадії обговорення підготовлених законів".

"Людям, які не бажають розбиратися в деталях реформи, доведеться це зробити - розібратися. Занадто серйозна команда на неї працювала і працює. Занадто багато ми пройшли, щоб не навчитися аргументувати свою позицію. У нас вже майже 200 нових громад провели вибори. У них буде новий бюджет і зовсім інші можливості", - додав він.

"Що стосується "спеціального статусу", то це якраз чинна Конституція передбачає спеціальний статус міст України. Що чомусь нікого не турбує. Наш же варіант говорить лише про особливості місцевого самоврядування", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування