Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заяви Порошенка про виконання вимог ЄС "м'яко кажучи неправда" - експерт

Неділя, 8 листопада 2015, 19:48

Заява президента Петра Порошенка  про те, що Київ виконав один із пунктів плану з безвізової лібералізації та оновив склад учасників від ГПУ у комісії з обрання антикорупційного прокурора так, як того вимагав ЄС не відповідає дійсності.

Про це у своєму блозі на Українській правді заявив глав Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Віталій Шабунін.

"Це, м'яко кажучи, неправда. Бо ЄС вимагав спочатку замінити одіозних членів конкурсної комісії, а потім – і всю "четвірку Шокіна". І не просто замінити, а призначити до неї представників, яким довіряє громадськість, зокрема й тих, кого розглядала Верховна Рада, яка також делегувала 7 своїх представників обирати антикорупційного прокурора", - пояснив Шабунін.

Натомість замінено лише двох із чотирьох членів комісії, причому там залишився одіозний заступник генпрокурора Юрій Севрук.

"Саме щодо Севрука було найбільше застережень як у громадськості, так і у народних депутатів", - нагадав Шабунін.

Коментуючи слова Порошенка про те, що вказаних осіб було усунуто з конкурсної комісії і включено тих, кого пропонував ЄС, включно з Кесслером", Шабунін  заявив: "Це – відверта брехня". 

"Бо Джованні Кесслера в комісію з обрання антикорупційного прокурора не включили. І навряд чи включать, бо у комісії потрібен контрольований Севрук, а не Кесслер", - зазначив він.

"Натомість влада придумала, як включити Кесслера в комісію і зберегти там Севрука: пропонують це зробити руками народних депутатів", - додав Шабунін і нагадав, що у ВР зареєстровано проект постанови, яким пропонується замінити американського прокурора Мері Батлер, делеговану в комісію "Народним Фронтом", на Кесслера.

"Вочевидь, саме це "продає" президент європейцям як виконання їхніх вимог", - підсумував експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування