У комітетів, які займаються "візовими" законами, немає кворуму

Понеділок, 9 листопада 2015, 14:15

На парламентському комітеті з запобігання корупції, на якому має відбутися повторне друге читання закону про створення Агентства повернення активів, немає кворуму.

Засідання комітету почалося о 14:00, але прийшли лише 11 депутатів із 22-х, повідомив "Українській правді" один із депутатів.

Якщо кворуму не буде, то у вівторок, 10 листопада, не буде повторного другого читання закону про Агентство, що є одним із ключових для досягнення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

На комітеті з запобігання корупції немає кворуму

Станом на 15:00 у комітеті йде дискусія, але на рішення голосів немає.

На комітеті відсутні депутати: Борислав Береза, Володимир Парасюк, Костянтин Матейченко (НФ), Олег Осуховский (Свобода), Вадим Кривохатько (БПП), Юрій Гарбуз (БПП), Іван Мирний (начальник охорони Фірташа, ОБ), Ігор Артюшенко (БПП), Сергій Дунаєв (ОБ), Артем Ільюк, Михайло Ланьо.

Очікують, що на комітет заради кворуму може прийти Ільюк, який зараз лежить у лікарні.

Аналогічна ситуація – на засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який також має розглядати "візові" законопроекти. Прийшли 7 членів комітету з 20-ти.

Зараз комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності намагається зібратись на позачергове засідан...

Posted by Roman Neyter on Monday, November 9, 2015

Як відомо, минулого четверга, 5 листопада, Верховна Рада не змогла створити Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Це був лише перший законопроект із "візового пакету".

Президент Петро Порошенко планував переконувати депутатів підтримати законопроекти, без яких Україна не отримає шансу на безвізовий режим із ЄС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування