Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд призначив трьох членів НАЗК, агенство може починати роботу

Субота, 12 грудня 2015, 01:58

Уряд України ухвалив розпорядження щодо призначення на посаду членів Національного агентства з питань запобігання корупції кандидатів, відібраних конкурсною комісією.

Відповідне рішення було ухвалене на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України у п’ятницю, 11 грудня, повідомляє прес-служба КМУ.

Конкурсна комісія загалом підтримала трьох кандидатів на посади членів НАЗК. Ними стали Корчак Наталія Миколаївна, Чумак Віктор Васильович та Скопич Олександр Дмитрович. Заповнення трьох із п’яти вакантних посад є достатньою умовою для запуску агентства. 

Яценюк підкреслив, що це рішення є, зокрема, "передумовою того, щоби 15 грудня був позитивний звіт Європейської комісії щодо надання Україні безвізового режиму".

Він нагадав, що Національне агентство з питань запобігання корупції має превентивну функцію, зокрема щодо перевірки декларацій всіх державних службовців і стилю їх життя, розкриття будь-якої інформації, яка надходить від засобів масової інформації, від громадських організацій з приводу фактів корупції чи зловживання з боку вищих посадових осіб.

"Запуск роботи антикорупційного агентства означає, що ми виконали ще одну вимогу Європейського Союзу щодо безвізового режиму, і наступний рік буде роком повних перевірок всіх декларацій державних службовців", - наголосив Яценюк.

"У тому випадку, якщо стиль життя службовця не відповідає заявленим статкам, такий державний службовець буде притягатися до відповідальності на підставі подання", - пояснив глава уряду.

Яценюк наголосив, що кошти, необхідні для роботи НАЗК, закладені у проекті бюджету на наступний рік. 

Глава уряду наголосив на необхідності провести зустріч із членами агенства, "забезпечити їх приміщеннями, необхідними матеріально-технічними речами, щоби агентство почало працювати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування