Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Треба не допустити перетворення Криму на військову базу РФ

Вівторок, 15 грудня 2015, 12:53

Важливо не допустити перетворення анексованого Росією українського Криму на російську військову базу.

Про це заявив президент Петро Порошенко на спільному брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Порошенко подякував за "тверду позицію, яку Польща займає в частині підтримки українського суверенітету, української незалежності і територіальної цілісності".

За його словами, президенти детально обговорили ситуацію на сході України та координацію кроків у питанні невизнання анексії, "незаконної окупації Криму".

"Чітко треба розуміти, що українські воїни на сході України на сьогодні захищають не лише наш суверенітет і нашу незалежність. Це є захист свободи, демократії і – як уже було не раз у нашій спільній історії, триває боротьба за нашу і вашу свободу", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що на зустрічі "було підтверджено незмінну позицію Варшави щодо підтримки продовження санкцій за незаконну окупацію Криму і за не імплементацію Мінських угод".

"І я дуже сподіваюся, що рішення буде прийнято цього тижня під час засідання ради Європейського Союзу. І мені було приємно почути тверду позицію керівництва польської держави з цього приводу", - сказав Порошенко.

"Треба зупинити ганебну репресивну політику Російської Федерації щодо переслідування за політичними та ідеологічними ознаками як представників кримськотатарського народу в Криму, так і представників української громади, яка зазнає тиску і переслідувань лише за те, що вони є українцями", - заявив український президент.

"Підійшов час також започаткувати міжнародний механізм деокупації і демілітаризації Криму, недопущення перетворення всього українського півострова на російську військову базу", - додав він.

Порошенко також подякував Польщі за гуманітарну допомогу й оздоровлення поранених українських військових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування