Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пітерська поліція шукає автора сторінки батальйону "Азов" у "Вк"

Середа, 16 грудня 2015, 00:43

Центр з протидії екстремізму (центр "Е") ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленобласті перевіряє особистості адміністраторів сторінки батальйону "Азов" в соціальній мережі "Вконтакте", щоб притягнути до адміністративної відповідальності за розміщення нібито протиправного контенту.

Про це йдеться у відповіді петербурзької прокуратури на депутатський запит заступника голови комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Дмитра Горовцова, повідомляє РІА Новини.

Раніше депутат направив листа до Генпрокуратури РФ із проханням провести перевірку акаунтів українського полку "Азов" в інтернеті, зокрема, в соціальній мережі "ВКонтакте", в яких, за його даними, містяться заклики до насильства і порушення територіальної цілісності РФ, демонструється нацистська символіка .

"Прокуратурою міста організовано проведення Центром" Е "ГУ МВС по Санкт-Петербургу і Ленінградській області відповідної перевірки щодо адміністраторів віртуального співтовариства "Азов", особи яких до теперішнього часу не встановлені, однак за ознакою викладу більшості інформаційних матеріалів українською мовою можна припускати, що вони знаходяться на території України", - йдеться у відповіді.

Прокуратура Петербурга підготувала звернення до суду з вимогою визнати сторінку "Азова" в мережі "Вконтакте" і розміщення на ній матеріали екстремістським. Однак з'ясувалося, що відповідна сторінка заблокована на вимогу Роскомнадзора на підставі рішення Генпрокуратури від 25 квітня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування