Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін наполягає, щоб "діамантову" справу якнайшвидше передали до суду - ГПУ

Середа, 2 грудня 2015, 12:24

Генеральний прокурор Віктор Шокін не втручається у розслідування справи так званих "діамантових прокурорів", але ставить завдання не зволікати з передачею матеріалів до суду.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Генпрокурор жодним чином не втручається в цю справу, щоб розслідування було проведене незалежно, не дає ніяких вказівок слідству, кого і як допитувати, які заходи проводити. Тільки одна вказівка ​​- якнайшвидше передати (матеріали справи) в суд", - підкреслив Куценко.

Як відомо, на початку липня за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакіна. При обшуку у них були знайдені великі суми грошей, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3.2 млн грн. Шапакіна вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіна до 6.4 млн грн. Він його вніс і вийшов із СІЗО.

Корнієць вийшов із СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3.2 млн грн.

22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн.

Заступник генпрокурора Віталій Касько скаржився, що керівництво ГПУ чинить тиск при розслідуванні цієї справи.

Антикорупційний комітет Верховної Ради звернувся до спікера ВР Володимира Гройсмана викликати генпрокурора Віктора Шокіна на трибуну ВР для пояснень про тиск у справі "діамантових прокурорів", однак генпрокурор в парламент так і не прийшов.

У Генпрокуратурі запевняли, що інформація про те, що керівництво відомства покриває так званих "діамантових прокурорів", є неправдивою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування