Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ: тристоронні переговори мають тривати і в 2016 році, під санкціями

Понеділок, 21 грудня 2015, 19:58
РФ: тристоронні переговори мають тривати і в 2016 році, під санкціями
ТАСС

Росія збирається продовжувати переговори з Україною щодо співробітництва в галузі торгівлі, незважаючи на призупинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє ТАСС.

"Безумовно, ми будемо працювати, життя не закінчаться 1 січня 2016 року. За 1 січня буде 2 січня і так далі. Тому ми будемо зустрічатися, будемо обговорювати, будемо вести переговори, тільки вони будуть вестися вже по той бік Рубікону в ситуації, коли буде імплементовано основне положення торговельно-економічної частини угоди про торгівлю України та ЄС з одного боку, і з іншого боку - Україна перестане користуватися преференційним режимом", - сказав міністр.

Улюкаєв також зазначив, що РФ оцінювала ризики від запровадження продуктового ембарго щодо України, вони будуть уточнюватися.

Російський міністр повідомив, що Росія, Україна і Єврокомісія на тристоронніх переговорах щодо ЗВТ Україна-ЕС змогли домовитися тільки про перехідні періоди в техрегулюванні, при цьому самі терміни ще обговорюються.

"Трохи краща ситуація в частині технічних бар'єрів у торгівлі. Тобто технічного регулювання. Сторони принципово домовилися про те, що повинні бути перехідні періоди, в яких можуть діяти одночасно вимоги і до ГОСТу СНД, і вимоги європейських стандартів технічного регулювання", - сказав міністр.

При цьому він додав, що були розбіжності щодо термінів. "Російська сторона пропонує більші терміни, до 10 років за пріоритетними найбільш чутливих секторів, до 5 років за іншим. Наші колеги пропонували до 5 років по чутливим і до 3 років за іншим", - зазначив Улюкаєв.

Як повідомлялося, на тристоронніх переговорах ЄС-Україна-РФ щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом не вдалося досягти компромісу і вони повністю завершені.

Глава МЗС України Павло Клімкін заяив, що причин проводити подальші тристоронні переговори ЄС-РФ-Україна на рівні міністрів більше немає.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування