Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада встановила порядок передачі кримінальних проваджень до НАБУ

Четвер, 24 грудня 2015, 16:34

Рада внесла зміни до Кримінального процесуального кодексу України і встановила порядок передачі кримінальних проваджень до Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

За прийняття законопроекту №3651-1 проголосував 241 народний депутат.

На розгляд Ради було винесено 2 законопроекти: 3651 (авторства Сергія Лещенка, Віктора Чумака, Світлант Заліщук) та 3651-1 (автор – Сергій Кожем’якін, Микола Паламарчук).

Лещенко пояснив, що пропонується, щоб НАБУ за рішенням спеціалізованого антикорупційного прокурора або його заступників самі вирішували, які провадження розслідуються не належно і які вони можуть забрати у своє відання. "Ті ж провадження, які вже відкриті, мають лишитися у тих органів, які їх розпочинали", - сказав Лещенко. За його словами, це дасть можливість НАБУ починати свою діяльність із чистого аркушу, а не вести справи-вісяки, які розслідуються вже багато років.

Однак Рада не підтримала його законопроект. Натомість депутати проголосували за альтернативний законопроект 3651-1.

Згідно із законопроектом, надається можливість залишити досудові  розслідування, які здійснюються органами прокуратури, але підслідні Національному антикорупційному бюро України, у провадженні слідчих органів прокуратури до завершення їх розслідування.

Кожем’якін повідомив, що до комітету ВР звернувся керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури пан Холодницький і керівник НАБУ Артем Ситник з відповідним проханням. 

Це дасть можливість, за його словами, не допустити блокування роботи НАБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: