Томенко виходить із фракції БПП і коаліції через бюджет

П'ятниця, 25 грудня 2015, 11:22
Томенко виходить із фракції БПП і коаліції через бюджет
з ефіру

Народний депутат Микола Томенко вирішив вийти із фракції "Блока Петра Порошенка" і зі складу парламентської коаліції.

Про це він заявив журналістам у парламенті, пояснивши свій крок процесом ухвалення державного бюджету на наступний рік.

"У них (римо-католиків) вчора був Святвечір, у нас був вечір лицемірства і брехні… Те, що відбулося вчора, – це не те, що не личить європейському парламенту, а це ганьба, якої парламент повинен позбуватися", - сказав Томенко.

"Реальний текст бюджету отримали кілька десятків народних депутатів. Я думаю, що кілька з них навіть встигли прочитати його до кінця. Насправді, ключові речі вчора ніхто не сказав", - зазначив він.

"Цей бюджет фактично написаний під кальку Міжнародного валютного фонду. І в прикінцевих положеннях фактично зупинені 37 соціальних та гуманітарних законопроектів", - заявив Томенко.

"Якщо ви подивитеся пункт 6-й прикінцевих положень, ви побачите, що всі закони, які регулюють підтримку і функціонування освіти, культури, спорту, чорнобильські проблеми, та (питання) ветерані війни, будуть виконуватися лише в тій частині і в тих розмірах, які спеціальним рішенням Кабінет міністрів визначить в залежності від того, скільки в нього грошей", - уточнив він.

На його думку, цим фактично ліквідовано всі соціально вразливі групи, бо допомогу їм визначатимуть "в ручному режимі" кілька чиновників.

Також Томенко розкритикував закон про фінансову стабілізацію, "перш за все, за рахунок сільської місцевості", через який він передбачає скорочення робочих місць у селах.

"Такий грішний вечір призвів до того, що, на мою думку, ми отримали бюджет проти українського народу", - заявив Томенко.

"Вчора створена, на мою думку, нова коаліція на підтримку третього терміну прем’єрства Арсенія Яценюка. Вона складається з "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Радикальної партії Ляшка і наших "побратимів" (у лапках) з Партії регіонів, які голосували за диктаторські законопроекти, груп "Відродження" і "Воля народу", - сказав він.

На думку Томенка, якщо бути чесними то ці фракції і групи мають наново оформити коаліцію, бо бюджет-2016, який можна вважати програмою дій уряду на рік, ухвалено завдяки колишнім "регіоналам".

Депутат наголосив, що був категорично проти ухвалення держбюджету без обговорення.

Він зазначив, що мінімальна зарплата до 1 грудня наступного року "буде збільшена аж на 72 гривні і ще на 100 гривень із 1 грудня".

"Я не підтримую ідею третього терміну Яценюка, я не підтримую ідею, що ми бюджет повинні підтримувати МВФіський, а не народний. Тому я сьогодні написав заяву про вихід із фракції "Блоку Петра Порошенка", - заявив Томенко.

"Я не можу нести відповідальність за нову урядову коаліцію разом із Партією регіонів (колишньою – ред..) і нову коаліцію, яка в інтересах отримання кредитів і збереження при владі могла ухвалити документи проти власного народу", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...