Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час вбивств на Майдані Янукович спілкувався з російськими спецслужбами

Субота, 26 грудня 2015, 00:46
Під час вбивств на Майдані Янукович спілкувався з російськими спецслужбами

Події, які відбувалися після початку вбивств 18 лютого, контекстно узгоджуються з телефонними розмовами Януковича і Азарова з одними і тими ж користувачами мобільних телефонів російських операторів зв'язку.

Про це йдеться в інтерв'ю "Радіо Свободи" з прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчого управління спеціальних розслідувань ГПУ Олексієм Донським, який здійснює процесуальне керівництво у справі "харківських тітушек", а також у ряді інших "майданівських" проваджень.

Відповідаючи на питання про "російський слід" у розстрілах на Майдані 20 лютого 2014, прокурор повідомив, що у ГПУ немає ніяких підтверджених даних про участь російських снайперів на Майдані, але національність снайперів не має значення - важливо, хто і з якою метою їх використовував.

"Російським слідом" ми називаємо осіб, які в даний час ідентифіковані тільки на рівні номерів телефонів російських операторів зв'язку. В системі подій, включаючи ті, що відбулися 18 лютого 2014, вбивства на вул. Інститутській 20 лютого, Харківський з'їзд 22 лютого і втеча Януковича за межі України 22-23 лютого. Через контакти Януковича і Азарова ми зафіксували "участь" одних і тих же користувачів мобільних телефонів російських операторів зв'язку. ... Виходячи з того, що ми встановили, ці користувачі мають відношення до російських силових структур", - сказав він.

Донський також зазначив, що група російських телефонів, про які йде мова, вперше з'явилася в контактах з абонентами українських операторів саме 18 лютого і активно зв'язувалася з Януковичем і його охороною безпосередньо під час вбивств 20 лютого.

Слід зазначити, що деякі з них і надалі, 22-23 лютого, перебували на території Донецької області і синхронно контактували з охороною Януковича і з одним з високопоставлених чиновників Збройних сил Російської Федерації. Ім'я останнього встановлено, але не називається.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування