Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Розвідка США повідомила про плани Росії розширити застосування "Калібрів"

Четвер, 31 грудня 2015, 07:19

Збройні сили Росії в рамках масштабного переозброєння військово-морського флоту планують розширити застосування крилатих ракет нового покоління "Калібр".

Про це йдеться в доповіді Управління військово-морської розвідки США (Office of Naval Intelligence, ONI), пише Bloomberg, передає РБК.

За даними американської розвідки, нові крилаті ракети класу "Калібр" планується розміщувати навіть на корветах чи невеликих військових кораблях, що "значно посилить їхню здатність утримувати, загрожувати чи знищувати бойові цілі".

Ракети проти наземних цілей дозволяють усім платформам, на яких вони розміщені, утримувати фіксовану наземну ціль, розташовану на дистанції, під загрозою застосування проти неї звичайних озброєнь (види зброї, які не належать до зброї масового ураження), говориться в документі.

Дальність ураження "Калібру" сягає до 2,5 тис. км.

За даними розвідки, Росія також продовжує розбудовувати протичовневі ракети "з поліпшеними конструктивними особливостями", такі як надзвукова швидкість і можливість маневрувати, що становить "виклики військово-морським силам США і їхніх союзників".

У доповіді ONI також акцентується увага на переоснащенні підводного флоту: "Була зроблена ставка на залякування й захист, удосконалення Росією своїх підводних си6л було розпочато з оснащення підводних човнів балістичними ракетами. Будівництво універсальних атомних і неатомних підводних човнів стало другим за значимістю".

Bloomberg нагадує, що Росія представила свою нову військово-морську доктрину в липні. Особлива увага в ній надана можливим операціям підводного флоту в Атлантичному океані.

Крилаті ракети "Калібр" Росія вже використовувала в Сирії. Голова Міноборони РФ повідомляв, що "Калібри" запускалися по позиціях "Ісламської держави" (заборонена в Росії терористична організація) кораблями Каспійської флотилії, а також із підводного човна "Ростов-на-Дону" з акваторії Середземного моря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування